Интернет-магазин «Сучасний дім»

Сучасні матеріали для будівництва та ремонту

Штукатурка ізогіпс: універсальність гіпсових шпаклівок

Використання штукатурки ізогіпс у ремонті: зручно, екологічно, функціонально

Відгуки спеціалістів-практиків із внутрішнього облицювання приміщень одноголосні: застосування штукатурки ізогіпс виправдане у більшості випадків при ремонтуванні об'єктів. Штукатурка на гіпсовій основі — це ретельно підібрана у відсотковому співвідношенні суміш із мінеральних наповнювачів, гіпсу та комплексу полімерів, щоб готовий розчин був клейким, еластичним і добре зчіплювався з основою.

Матеріал має чудові адгезійні показники: при правильній підготовці базової поверхні ізогіпс ніколи «не сповзе», хоч товщина шару може сягати 30 мм. Застосовується штукатурка ізогіпс як стартова шпаклівка для вирівнювання поверхні з великою площею, але використовувати її для зовні не допускається: гіпс не стійкий до сезонних опадів, як-от дощ чи сніг.

застосування ізогіпсу

Переваги застосування штукатурки ізогіпс

  • Універсальність. Застосування штукатурки ізогіпс можливе практично для будь-якої поверхні — бетонної, цегляної, газобетонної й пінобетонної.
  • Можливість працювати зі старими поверхнями з гіпсової або цементно-вапняної шпаклівки, необхідно лише видалити слабкі ділянки з неміцною основою, зачистити їх і проґрунтувати.
  • Вміст перліту в ізогіпсі дозволяє отримати від шару відмінні теплоізоляційні та шумопоглинальні якості, тому для бетонних стін це оптимальний вибір. Ізогіпс зменшить холод бетону й створить сприятливий мікроклімат у приміщенні.
  • Окремо потрібно зазначити про вагу матеріалу. Вміст перліту значно полегшує фінальну вагу всього проекту мінімум на 50 % у порівнянні з іншими шпаклювальними матеріалами.

Штукатурка ізогіпс стійка до займання, екологічна, оскільки всі компоненти мають природне проходження.

Робота зі штукатуркою ізогіпс. Технологія підготовки основи та нанесення

Середньостатистичні показники роботи з ізогіпсом дозволяють вивести формулу витрат матеріалу: на 50 кв. м стіни за умови нанесення шару в 30 мм витрати штукатурки становлять 1200 кг при тому, що використовується проникаюча ґрунтовка у достатній кількості (приблизно 7–8 л). Також можна розраховувати витрати суміші за формулою: 25–27 кг матеріалу для роботи на 4 кв. м стіни при шарові в 10 мм.

Важливо: якщо необхідно нанести товстий шар шпаклівки, потрібно укласти спеціальну армовану сітку для ущільнення бази, тоді ви застраховані від зісковзування матеріалу, появи тріщин та інших деформацій. Розмір комірки — 5х5 або 6х6 мм. Сітка укладається при шарові понад 20 мм і кріпиться за допомогою дюбелів «швидкий монтаж»; втискається орієнтовно на одну третю глибини шару.

Як працювати з ізогіпсом

  • Матеріали: відро, вода, шпателі (металеві або пластмасові), штукатурна терка, дриль для перемішування суміші.
  • Поверхня очищується від бруду, пилу, масел, старого нетривкого покриття й обов'язково ґрунтується. Важливо: перед виконанням робіт потрібно дочекатися повного висихання ґрунтовки.
  • Висипати ізогіпс у воду, витримати близько 3 хвилин і перемішати до однорідної консистенції.
  • Підготовлений розчин наноситься на поверхню широкими згладжувальними рухами. Для цього використовуються терки з нержавіючої сталі або пластмаси, поверхня зволожується водою і загладжується.
  • Повторне нанесення штукатурки можливе тільки на вже повністю висохлий шар.

Цей вид штукатурки еластичний, переносить деформаційні усадки без тріщин, сумісний з вододисперсійними фарбами, екологічний, забезпечує білизну поверхні й не вимагає фарбування.

Докладніше про продукцію ТМ «Мастер»

Мастер «Штукатурка»

Мастер «Izogips»