Интернет-магазин «Сучасний дім»

Сучасні матеріали для будівництва та ремонту

Технологія укладання керамічної плитки своїми руками

При підготовчих роботах насамперед йде закупівля необхідних матеріалів - самої плитки (докладніше в статті "Вибираємо керамічну плитку як фахівці"), клейового розчину, плиткореза, розділових хрестиків, будівельного рівня, гумового скребка, затірки для швів та інших супутніх матеріалів. Після цього потрібно підготувати поверхню, вона повинна бути абсолютно рівною. При необхідності стіни вирівнюють штукатуркою і шліфуванням. В результаті поверхні повинні бути чистими і обробленими ґрунтовкою.

Швидка укладка керамічної плитки по системі DLS

У відео нижче розказано, як швидко і просто викласти плитку на підлогу за технологією DLS. Дивіться і пробуйте. Це під силу кожному.

Підготовчі роботи

Перед початком роботи потрібно приготувати клейовий розчин. Для цього в ємність з водою поступово висипається клейовий склад, при цьому розчин перемішується будівельним міксером. Пропорції води і клею дивіться в інструкції виробника. Занадто рідкий клей може сповзати зі стіни, а надто густий важко рівномірно розподілити на поверхні.

Укладання керамічної плитки на стіну своїми руками

Починається укладання кахлю в приміщенні зі стін - від низу до верху. 

укладання плитки на стіну

Спочатку укладається ряд плитки над підлогою, потім поступово піднімаємося. Щоб укладання була рівною, перший ряд укладається по дерев'яній рейці, яку вирівнюємо за рівнем. Щоб наступні ряди вийшли рівними по горизонталі, необхідно прибити вертикальні рейки в кутах, які вирівнюються по схилу. Далі в дерев'яні рейки вбиваються цвяхи. Після цього між цвяхами натягується міцна нитка. За допомогою цієї нитки можна стежити за тим, щоб наступні ряди були повністю горизонтальними.

Нанесення клею на плитку

Для нанесення клею на плитку використовується зубчастий шпатель. У деяких випадках клей наносять на стіну.

Плитка з клеєм м'яко притискається до стіни, між сусідніми плитами кахлю укладаються розділові хрестики. Товщина зазору повинна бути від 2 до 4 мм. Він необхідний для виключення можливості відклеювання плитки при тепловому розширенні. За допомогою рівня контролюємо рівність укладання.

Обрізка плитки без сколів

Для обрізання керамічної плитки використовують плиткорез. При недостатньому досвіді це не легке завдання. Для полегшення рекомендуємо застосувати болгарку. Також, після надрізу плиткорезом, прибрати непотрібний край можна пассатижами.

Кахель з обрізаними краями краще укладати в місцях, де є можливість цей край приховати під фурнітурою або меблями.

Укладання керамічної плитки на підлогу

укладка керамічної плитки на підлогу

Плитка на підлогу укладається від дальнього кута кімнати до дверей. Розмітка статі також проводиться за допомогою нитки, рівність укладання кахлю перевіряється за допомогою рівня. Після закінчення робіт з укладання кахлю необхідно очистити поверхні від залишків клейового складу і провести затірку швів. Для цього використовується гумовий шпатель. Не варто економити при виборі затирання, так як не якісний матеріал може швидко втратити свій зовнішній вигляд і растрескаться згодом. Найчастіше колір вибирають близький до кольору самої плитки, але при сучасних дизайнерських рішеннях це зовсім не обов'язково.

Докладніше про продукцію ТМ «Мастер»

Мастер «Керамік Внутрішній»

Мастер «Керамік Універсальний»

Мастер «Керамік жаростійкий»