Интернет-магазин «Сучасний дім»

Сучасні матеріали для будівництва та ремонту

Як доглядати за дерев'яними сходами - компанія Амайстер

Часто-густо питання догляду за сходами відносять до другорядних обов'язків по дому. Ще б пак, на практиці виникає чимало першочергових побутових проблем, які витісняють прибирання на сходах, а тим самим і "вкорочують" їм віку. Регулярне прибирання - основа тривалої експлуатації сходів.

Особливо якщо мова йде про красиві дерев'яні конструкції, широкий вибір яких представлений на сайті  amaister.com.ua.

Так, дерев'яні сходи дуже практичні, але їх прибирання часом перетворюється у справжнє випробування. Важливо, щоб перед монтажем конструкції у приміщенні вже повністю закінчили усі малярні роботи, встановлення вікон та дверей, чистове оздоблення підлоги.

деревянная лестница

Що стосується догляду, то під час їх протирання не можна допускати надмірної вологи. Неважливо з якої деревини зроблена конструкція, під час прибирання краще використовувати м'яку вологу ганчірку ( змочену  у мильному розчині), а після його закінчення - ретельно протерти драбину сухим рушником. Категорично забороняють використовувати у прибиранні засоби, що містять хлор чи різноманітні розчинники (до прикладу, ацетон).

Доцільним у цьому випадку буде використання якісного поліролю. Спеціалісти радять обирати поліроль за назвою виробника лакофарбового покриття конструкції. У такому випадку засіб забезпечить сходи водовідштовхувальних та протисковзкими властивостями. Окрім цього, якщо приміщення, де вмонтовані сходові конструкції, характеризується високим рівнем вологості, сходи хоча б раз у рік радять обробляти ефективними протигрибковими засобами.

Дерев'яні сходи легко піддаються зовнішнім чинникам, тому всіляко уникайте ударів гострими та важкими предметами та утворення небажаних вм'ятин. Деякі виробники сходяться на тому, що по дерев'яних сходах не варто ходити на високих і тонких підборах або ж розбивати скляні вироби. Тоді розумне вирішення цієї проблеми - встановлення елегантної килимової доріжки.

Якщо на сходинках з'явилися несподівані плями - від шоколаду, крему для взуття, то найкраще для їхнього усунення підійде засіб на основі керосину або ж спирту. У випадку забруднення фломастерами та фарбами - розчин метилового спирту ( з пропорцією 1до 1), коли треба ретельно очистити конструкцію від воску чи жуйки - використовуйте негострий шкребок, попередньо заморозивши пляму за допомогою пакету з льодом.

Про догляд за іншими типами сходових конструкцій - читайте у наступних публікаціях на нашому сайті.