Интернет-магазин «Сучасний дім»

Сучасні матеріали для будівництва та ремонту

Стрічковий фундамент для будинку

Міцність майбутньої побудови, чи заміського будинку, чи лазні, залежить від її основи. Компанії, що розробляють проекти будинків, можуть якнайкраще розрахувати, який фундамент найбільш підходить для типу побудови. Тим, хто хоче побудувати лазню на своїй ділянці, порекомендують звести її на стрічковому фундаменті, який легко зробити самостійно.

Стрічковий фундамент для будинку

Особливості стрічкового фундаменту

Перед тим, як починати робити розрахунки розмірів і кількості необхідних матеріалів, від чого безпосередньо будуть залежати витрати на зведення лазні, уважно вивчіть переваги та недоліки стрічкового фундаменту.

Цей вид, що являє собою замкнуту монолітну стрічку, чудово підійде не тільки для лазні, але й для інших конструкцій, для побудови яких використовується цегла, каміння або дерево. Стрічковий фундамент буває звичайним (завглибшки не більше 1,5 м) і малозаглибленим (розміщується на глибині 30-70 см). При будівництві лазень найчастіше використовується саме останній вид, адже він повністю відповідає необхідним вимогам та має наступні переваги:

  • Доступна ціна. Цей вид фундаменту — найдешевший, адже, на відміну від суцільної основи, його вартість у 3-4 рази менша.
  • Багатофункційність. Цоколь побудови здатен захистити лазню від вологи, адже утворюється від надземної частини стрічок, у той час, як у його підземній частині можна облаштувати підвал. Окрім того, такий фундамент може витримати навантаження, що виникають у процесі будівництва.
  • Простота в укладанні. З будівництвом такого фундаменту справиться навіть новак у будівничій справі, адже наявність інформації та елементарних навичок дозволяє спорудити такий фундамент.
  • Надійність та довговічність. За необхідності додати прибудову до основної будівлі або встановити камін такий фундамент здатен витримати все додаткове навантаження і не потребує перебудови.

Стрічковий фундамент - переваги і недоліки

Серед основних недоліків стрічкового фундаменту, не згадати про які було б не чесно, можна назвати такі:

  • будова, яка зводиться на такому типі основи, повинна бути максимально простою;
  • при використанні звичайного фундаменту витрати на його будівництво можуть бути значними і часто складають близько половини вартості всієї споруди.

Саме використання малозаглибленого стрічкового фундаменту бажане для такого виду будівництва. Проте для того, щоб такий фундамент прослугував не одне десятиліття, необхідно серйозно поставитися до питання проектування споруди і довірити його спеціалістам.

Мілкозаглиблений стрічковий фундамент

Докладніше про продукцію ТМ «Мастер»

Мастер «Гідро»

Мастер «Антифриз»

​Мастер «Монтаж цемент»