Интернет-магазин «Сучасний дім»

Сучасні матеріали для будівництва та ремонту

Ідеї облицювання стін на кухні — критерії й правила кухонного дизайну від досвідчених декораторів

Кухня — місце для всіх членів сім'ї

На кухні часто господарі будинку проводять велику кількість часу, у вузькому або широкому сімейному колі. Тому основним критерієм, що важливий при виборі дизайнерського оформлення кухні, є побажання власників будинку. Але деякі аспекти, тонкощі та нюанси потрібно знати до початку ремонтних робіт.

Оздоблення кухонних приміщень вважається одним з найскладніших проектів, оскільки функціональність кухні надзвичайно енергомістка — це і приготування їжі, і часті посиденьки всієї родини за кухонним столом, тобто, це одночасно і робота, і відпочинок. І якщо за допомогою дизайнерів або комп'ютерної візуалізації можна розпланувати меблювання кухні, правильно зонувати простір і створити в реальності кухню своєї мрії, то вибір оздоблювальних матеріалів і будівельних сумішей слід довірити професіоналам.

облицювання стін на кухні

На кухні дуже високі вимоги до міцності облицювання й можливості легкого догляду за нею — приготування їжі пов'язане з частими забрудненнями поверхні. І найзручнішим з точки зору експлуатації та догляду було й залишається облицювання плиткою — на сучасному ринку запропоновано неймовірну кількість будь-яких дизайнерських задумів. Еклектика, класика, комбінування різних фактур і матеріалів, можливість вибрати різні стилістичні й кольорові рішення кухні роблять реальним втілення будь-якого проекту й найсміливішої фантазії.

Укладка плитки повинна виконуватися професіоналами з обов'язковим застосуванням висококласних матеріалів. Міцність кладки напряму залежить від якості сумішей, що для цього використовуються. Клей для плитки, розроблений із дотриманням усіх стандартів, забезпечує потрібний результат й облицювання вашої кухні буде довгі роки радувати естетичністю і збереженням початкового виду. Клейові суміші для плитки стійкі до термічного впливу, міцно з'єднуються з поверхнею та плиткою й протягом десятків років не втрачають своїх якостей.

Облицювання кухні плиткою — творче різноманіття

Приготування їжі — це завжди різкі зміни температур, підвищена вологість, попадання крапель води, частинок жиру на усі поверхні поряд з плиткою. Оскільки керамічна плитка у порівнянні з іншими матеріалами в рази стійкіша до стирання, саме її обирають для облицювання кухні.

облицювання стін

Ідеї облицювання стіни на кухні

  • Розділення на робочу та декоративну зону — за умови, що оформлюється квартира-студія. Плиткою оформлюється лише зона з кухонною плитою, мийкою і робочою поверхнею.
  • Гра контрастів — габарити приміщення допоможуть відразу визначитися з колірною гамою і з можливістю використовувати кілька кольорів.
  • Використовувати плитку різних габаритів: на стіни — меншого розміру, на підлогу — більшого, такий прийом візуально розширює простір кухні.
  • Декоративна плитка — може бути виконана у вигляді панно — малюнок складається з декількох плиток або ж окремих елементів 10х10 або 20х20 (найчастіше це фрукти, овочі, кавові зерна, солодощі), що розташовуються в асиметричному або шаховому порядку.
  • Бордюр або плитка «олівець» з опуклим рельєфним візерунком — оздоблювальні смужки з плитки можуть розташовуватися горизонтально або вертикально. Так може бути оформлений кухонний фартух, дверний, віконний отвір або декоративна ніша.

Практичність в поєднанні з оригінальністю, ефектним зовнішнім виглядом і створення гармонійної, затишної й домашньої атмосфери — з такими споживчими вимогами оздоблення кухні керамічною плиткою справляється на відмінно.

Докладніше про продукцію ТМ «Мастер»

Мастер «Керамік Внутрішній»

Мастер «Керамік Екстра»

Мастер «Шов кольоровий»