Интернет-магазин «Сучасний дім»

Сучасні матеріали для будівництва та ремонту

​Сучасні стилі дизайну

Дизайн — невід’ємна частина архітектури. За допомогою якісно підібраних меблів, вишуканих деталей та елементів декору можна ефектно підкреслити вподобання і спосіб життя господаря, зробити правильне зонування приміщення.

Найвибагливіші вподобання власників будь-якого житла — котедж це або маленький приватний будинок — знайдуть втілення у різноманітних інтерпретаціях стилів дизайну.

Хай-тек

Эклектика

Этнический стиль

Минимализм

Контемпорари

Лофт

Эко

Авангард

Хай-тек

Прихильники мінімалізму віддають перевагу стилю хай-тек, як найсучаснішому і найбільш практичному, з використанням останніх досягнень прогресивних технологій. Конструктивісти 20-х років минулого століття — прабатьки сучасного стилю.

Современные стили интерьера - стиль хай-тек

Дизайн у стилі хай-тек поєднує використання меблів-трансформерів з мінімумом декору, а також сучасної техніки (домашній кінотеатр, електрокамін, плазмовий телевізор, проектор, посудомийна машина).

Переважають рівні блискучі поверхні зі скла і металу. Використання дзеркал органічно вписується в дизайн інтер'єрів. Активне використання освітлення і підсвічування замінює відсутність декору, що візуально розділяє приміщення на зони. Стилю притаманна функціональність, актуальна для сучасних молодих бізнесменів, зайнятих роботою.

Еклектика

В еклектиці найчастіше поєднуються два-три стилі, близькі за часом та ідеями. Почуття міри в поєднанні стилів і гарний смак і є дизайн інтер'єру в стилі еклектика. Як наслідок — неповторний, приголомшливий ефект, зрозумілий навіть недосвідченому шанувальнику прекрасного. Цей стиль має свої переваги у випадку, коли в будинку по сусідству живуть люди з різними естетичними уподобаннями. Зручність для душі і тіла в кожному куточку — це еклектика. Поєднання різних стилів припускає використання складових, поєднаних за кольором, фактурою, матеріалами.

Современные стили интерьера - стиль Элекстрика

Важливим елементом стилю еклектики є декор. Використовуються різьблені меблі, текстиль на стінах, драпірування на вікнах. Кольорові рішення інтер'єру — переважно нейтральних, природних кольорів. Творчість фахівців студії дизайну інтер'єрів — невтомна праця і захоплення водночас.

Етнічний стиль

У оформленні житла в етнічному стилі переважає використання декору. Елементи декору підкреслюють фольклорні мотиви, культурні та історичні особливості різних народностей і національностей.

Современные стили интерьера - Этнический стиль

Етніка або фолк — це дорогі серцю спогади дитинства, враження про незабутні подорожі, любов до екзотики. Це порівняно недорогий стиль, він не вимагає перепланування, конструктивних змін. Національні особливості диктують свої умови вибору оздоблювального матеріалу, дизайну меблів, орнаментів текстилю. В якості оздоблення використовують природні матеріали (дерево, кераміку, камінь, бамбук, ротанг) або їх майстерну імітацію.

Меблі декорують шутром диких тварин, штучною шкірою. Оригінальні кольорові рішення варіюються залежно від обраної «географії». Гра світла і тіні в такому інтер'єрі досягається завдяки використанню локальних світильників.

Мінімалізм

Сучасний і популярний стиль дизайну квартири впродовж уже 100 років, відрізняється ясністю і лаконічністю композиційних рішень. Основне для створення інтер'єру, заповненого до стелі світлом і повітрям, — великий простір приміщення, по можливості, без внутрішніх перегородок. Вікна — великі, часто від підлоги.

Современные стили интерьера - стиль минимализм

Психологічний мінімалізм — це перевага холостяків, яким до вподоби порядок і чітка організація свого побуту. Облаштування власного житлового простору шляхом використання мінімальної кількості предметів навряд чи підійде багатодітним сім'ям.

В оздобленні найчастіше використовують білий колір з комбінацією нейтральних відтінків, а також чорний і сірий. Найкращий для цього стилю декор — його відсутність. Для прикрашання стін допускається використання 1–2 стильних футуристичних чорно-білих полотен, мінімум декоративних рослин.

Контемпорарі

стиль контемпорари

Характерна риса стилю - це використання сучасних матеріалів, але з акцентом на зручність і затишок. Суть стилю полягає в максимальній технологічності, яка спрямована на зручність людини.

Стиль орієнтується на максимальну функціональність і звільнення простору. Меблі - вбудовані. Аксесуарів - по мінімуму.

Джерела світла виконані під меблі. Вбудоване освітлення, яке служить тільки заради освітлення.

Кольори приміщення повинні бути нейтральні. Пастельні, стримані відтінки. Але меблі - навпаки. Яскраві, помітні, що задає акцент приміщенню.

Використовувані матеріали - штучні. У цьому стилі не допускається використання нічого природного.

Лофт

стиль лофт

Дизайн для любителів вільного простору з відміним стилем індустріальної епохи.

Композиція інтер'єру передбачає повну відсутність перегородок (великі кімнати-студії). Якщо необхідно - можна використовувати скляні стіни. Зонування обумовлено кольоровою гамою або розмежовується за типами меблів.

Обсяг простору підкреслюється вікнами на всю стіну. Ці вікна є джерелами насиченого денного світла.

Стиль Лофт характерний не кольором, а текстурою. Гола цегляна кладка, хромовані або вугільно-чорні труби, натуральна деревина.

Лофт - це навмисне використання індустріального приміщення під житлову квартиру. Він екстравагантний, масивний і сучасний.

Эко стиль

эко стиль

Данина сучасним тенденціям щодо збереження природи. Цей стиль поєднує дві здавалося-б несумісні тенденції. Технологічну раціональність і природну гармонію. Підійде для людей, які хочуть бути поруч з природою навіть перебуваючи в бетонних коробках.

Інтер'єр будується навколо принципу «роби просто». Всі об'єкти - великі. Всі форми - прямі. Меблі підбирається до пари стилю. Велика, проста, зручна.

Кольори повинні говорити про свою природності. Зелений і коричневий - основа природного стилю. Ще краще, якщо задати текстуру дерев, каменів, трави. Допомогти з цим можуть - дерев'яні, металеві, керамічні поверхні. Можна обійтися і пластиком, стилізованим під будь-яку текстуру.

Авангард

стиль авангард

Для тих, хто любить дійсно барвисту життя. Експерименти з формою і кольором - це основа стилю. Великі, контрастні об'єкти і незвичайні меблі. Саме на незвичайності поставлений акцент, так як це відмінна риса стилю.

Якщо ви любите авангардне мистецтво, не боїтеся експериментів і нетривіальних рішень - це ваш стиль.

Докладніше про продукцію ТМ «Мастер»

Мастер «Штукатурка»