Интернет-магазин «Сучасний дім»

Сучасні матеріали для будівництва та ремонту

Правильний вибір клея для плитки

Вибрати клей для плитки — справа непроста й серйозна. Тут не можна брати перший, який трапиться, адже від того, який клей ви будете використовувати, буде залежати якість та довговічність вашого ремонту.

клей для плитки

Вибір клею на будівельних ринках зараз доволі великий, і, мабуть, будь-який з них здатний приклеїти плитку до стіни. Питання в іншому — як буде виглядати укладена плитка та як довго вона триматиметься на своєму місці, якщо клей трапиться, м'яко кажучи, неякісний. Тому до вибору клею потрібно підійти з повною відповідальністю!

Велике значення у виборі клею має вологість приміщення. Природно, що кімната, в якій вологості не уникнути — це ванна. В цій кімнаті клеїти плитку потрібно водостійким клеєм. Для цих цілей добре підійде клей для плитки Мастер «Керамік універсальний». Цей же клей можна сміливо використовувати для зовнішнього облицювання будинку, не боячись, що плитка сповзе вниз чи клей не витримає перепадів температури.

Для робіт з плиткою всередині дому краще вибрати клей для плитки Мастер «Керамік внутрішній». Клей стійкий, проте зважте, що був розроблений спеціально для внутрішніх робіт, тому використовуйте його для оформлення стін. Цей клей не варто використовувати на поверхнях, які несуть на собі додаткове навантаження (сходи, підлога). Склад цього клею розроблений спеціально для стін. Добре переносить вологість.  

Самые большие сомнения порождают вопросы выбора клея для нестандартных поверхностей. Ну, допустим, вы решили клеить новую плитку на старую, или выложить плиткой камин, поверхность которого порой накаляется до очень высоких температур, или затеяли ремонт бассейна, в котором, естественно, всегда есть вода. Какой клей поможет добиться желаемых результатов в этих случаях? Клей для плитки Мастер «Керамік Екстра» как нельзя лучше подойдет для этих целей. 

Витримає усі перепади температури, з легкістю перенесе усі впливи зовнішнього середовища. Тому цей клей можна також використовувати і під час приклеюванні плит, що зберігають тепло будинку, оздоблювати з його допомогою цокольний поверх, тераси, балкони, одним словом, усі поверхні, які можуть піддаватися дощам та морозам.  

Вибираючи клей для плитки, варто звернути увагу і на таку характеристику, як адгезія — сила, з якою плитка прилипає до стіни. Чим вище числовий показник, тим, відповідно, більша сила приклеювання. Найбільш нетерплячим потрібно буде дізнатись термін повного застигання клею, щоб не почати використання поклеєних стін та підлоги раніше потрібного часу.

Важливо попередньо дізнатись і витрати матеріалу. Зробити це достатньо просто: найчастіше на пачках вказують, скільки кілограм клею знадобиться для 1 кв.м. Але врахуйте, що ця цифра може варіюватись в залежності від того, наскільки рівні у вас стіни і який шар клею потрібно буде наносити на плитку.  

Тут краще перестрахуватись і взяти трохи більше клею, адже можуть виникнути будь-які непередбачувані ситуації. До того ж суха суміш, яка лишилась не розведеною, не пропаде, можливо, з часом потрібно буде замінити якусь пошкоджену плитку. 

Якщо ви вибрали якісний клей, то проблем з укладанням плитки не буде, проте, якщо все ж плитки «з'їжджають», можливо, причина в тому, що ви неправильно розвели суміш — вона не повинна бути занадто рідкою, зрештою, як і надто густою. Тому, відновлюючи клей з порошку, точно слідкуйте інструкціям на упаковці.  

Докладніше про продукцію ТМ «Мастер»

Мастер «Керамік Екстра»

Мастер «Керамік Екстра. Зимова формула»

Мастер «Керамік універсальний. Зимова формула»

Мастер «Керамік жаростійкий»