Интернет-магазин «Сучасний дім»

Сучасні матеріали для будівництва та ремонту

Будівельні ґрунтовки — підготовка голих стін і не тільки

Ґрунтувальні суміші — обов'язкові для застосування

Ґрунтовкою називається спеціально рідка суміш, у якій підбір речовин забезпечує потрібні експлуатаційні характеристики. Наявність клейної складової слугує для закріплення слабкої основи, що осипається. Полімери, цементувальні добавки і пісок забезпечують потрібну шорсткість поверхні. Плівкоутворювальні компоненти (бітум, смола, різні масла) треба для утворення на поверхні плівки, що слугуватиме захистом від дії зовнішнього середовища.

Додатково: наприклад, ґрунтовка по дереву також є антисептиком; так дерево захищене від руйнівного впливу грибків, процесу гниття, гризунів та комах.

Класифікація ґрунтувальних розчинів, презентованих ТМ «Мегабуд», в основному залежить від місця застосування матеріалу та основи, на яку він буде наноситися.

Види будівельних ґрунтовок — від чорнової до чистової обробки

Правильний вибір ґрунтовки і дотримання правил застосування відображається на якості зовнішнього результату — фінішне облицювання (шпалери, фарба або покриття дерева лаком) радує око яскравим глянцем, лиском і зберігає початковий вигляд протягом мінімум кількох років.

Де і як використовується ґрунтовка

Мінеральні поверхні. Стіни та стеля будинків: цегла, бетон, шлакоблок і штукатурка — практично для будь-якої основи потрібен ґрунт глибокого проникнення з умістом фунгіцидних добавок. Попередньо поверхня очищується від чужорідних речовин, пилососиться, потім ґрунтується щіткою або валиком. Як перевірити результат: якщо на долоні не залишається слідів, поверхня готова по подальшої обробки.

Дерев'яні поверхні. Ґрунтовка по дереву наноситься поетапно, спочатку поверхня просочується антисептичним складом (можна наносити кілька шарів). Ґрунт на основі алкіду служить розпушувачем основи, дозволяючи глибоко проникати фарбі, таким чином, покриття тримається значно довше. Шелаковий ґрунт застосовується для хвойної деревини з великим вмістом смол.

Металеві поверхні. Первинна обробка передбачає повне видалення іржі, жирних і масляних плям, для роботи з металом використовуються фосфатні, ізолювальні ґрунтовки. Підбір залежить від чинників: чорний/кольоровий метал, агресивне/неагресивне середовище, яке покриття буде наноситися далі.

Універсальна ґрунтовка — спектр переваг

Використання ґрунтовки не тільки захищає від ряду проблем, що з'являються вже після виконання чистової обробки — таких як проступання жовтих плям, відшаровування штукатурки та інше. На вкриту ґрунтом поверхню значно економніше лягає фарба, а значить — знижуються витрати на фінішну дорогу обробку.

Згладжування дрібних дефектів, абсолютний захист від появи плісняви й грибка — ґрунтовки на акриловій основі застосовуються практично для будь-яких матеріалів, що використовуються у будівництві. Окремо варто зазначити про паропроникність, стійкість до руйнівного впливу навколишнього середовища, ґрунтовки достатньо швидко висихають і чудово зміцнюють основу. Зазвичай акрилові ґрунтовки висихають за період від 4 до 6 годин, ґрунт на алкідній основі сохне до 16 годин. Для застосування достатньо простих підручних засобів — ємності для розчину, щітки або валика й захисних рукавичок. Після виконання робіт необхідно відразу очистити інструменти, їх достатньо промити водою.

Докладніше про продукцію ТМ «Мастер»

Мастер «Ґрунт»

Мастер «Ґрунт ― Біозахист»

Мастер «Ґрунт Контакт»